Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Μαρμελάδα λεμόνι - Lemon jam

Μαρμελάδα λεμόνι

Χρειάζονται ακέρωτα λεμόνια.
Θα καθαρίσεις τα φλούδια από τα λεμόνια για να κάνεις   λικέρ και μετά θα κόψεις τα λεμόνια σε φετούλες.  Θα τα βάλεις σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό και θα τα δώσεις μια βράση. Άφησε τα να κρυώσουν, βάλτα σ' ένα τρυπητό και πατώντας τα μάζεψε το ζουμί.  Μέτρησε το και πρόσθεσε μέσα τόσα ποτήρια ζάχαρη όσα είναι το ζουμί. Βάλτο να βράσει μέχρι να δέσει.
Για ένα κιλό μαρμελάδα χρησιμοποίησα 10 λεμόνια.
Καλή όρεξη!!!




Lemon jam

You need unwaxed lemons.
You peel the skins of lemons to make a liqueur and then cut the lemons into slices. Put them in a pot with 2 cups water and give it a boil. Let them cool, place them in a colander and press to collect the juice.  Measure the inside and add as many cups of sugar as the juice.  Put to boil until it thickens.
For a pound of jam you will use 10 lemons.
Enjoy!


1 σχόλιο: