Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ -CHRISTMAS CAKE

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ

ΥΛΙΚΑ:
1        1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2        2 φλιτζάνια ζάχαρη
3        1 φλιτζάνι γάλα
4        2 βανίλιες
5        1 μπέικιν
6        5 αυγά
7        ½ φλιτζάνι ουίσκυ ή άλλο ποτό της προτίμησης σας
8        4 φλιτζάνια αλεύρι
9        ½ φλιτζάνι κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μπωλ του μίξερ βάζετε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μπέικιν, το γάλα και  το  ουίσκυ και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.  Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι εναλλάξ συνεχίζοντας το χτύπημα.  Βάζετε τα 2/3 από το μίγμα σε μια λαδωμένη φόρμα  και στο υπόλοιπο μίγμα ρίχνετε το κακάο και χτυπάτε για 1-2 λεπτά. Το αδειάζετε στη φόρμα  με το υπόλοιπο μίγμα  και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά περίπου. Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου πριν τα 45 λεπτά. Δεν πρέπει να μπει κρύος αέρας μέσα στο φούρνο. Δοκιμάστε αν το κέικ σας έχει ψηθεί τρυπώντας το μ’ ένα ξύλινο σουβλάκι ή ένα στεγνό μαχαίρι.  Αν θέλει κι άλλο ψήσιμο το σουβλάκι θα βγει  λερωμένο, διαφορετικά θα είναι στεγνό.   Βάλτε το σε πιατέλα και μόλις κρυώσει  πασπαλίστε το με άχνη ζάχαρη.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊΤΕ ΕΝΑ ΒΑΖΟ (400  ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ) ΒΑΝΙΛΙΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ (ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ) ΚΑΙ 1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ. 
θΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΑ ΤΗΝ ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΣΕ ΜΠΑΙΝ ΜΑΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ  ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΗ ΣΑΝ ΜΕΛΙ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ  ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΓΛΥΚΟ  ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ. 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!





CHRISTMAS CAKE

INGREDIENTS:
1        1 cup of  sunflower oil
2        2 cups of sugar
3        1 cup of milk
4        2 vanillas
5        1 baking powder
6        5 eggs
7        ½ cup of whiskey or any other drink you like
8        4 cups of flour
9        ½ cup of cocoa

DIRECTIONS:
In the mixer bowl put the oil, sugar, milk, vanillas, baking powder and whiskey.  Mix them in high speed for about 1-2 minutes and start adding eggs and flour alternately while you continue mixing.  Pour 2/3 of the mixture into an oiled cake mould and add the cocoa in the rest  1/3 and beat  it for another 1-2 minutes. Add the cocoa mixture in the mould too. Bake in a preheated oven, in 180 degrees for about 50 minutes.  Do not open the oven before the 45 minutes of baking and check if your cake is ready by dipping a wooden souvlaki stick or a knife in the cake. If it comes out dry, your cake is ready.  Put it in a platter and when it is cold, sprinkle iced sugar on top.

BON APPETITE! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου